«Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα εγκαταλείψουν τα δικαιώματα τους στο φυσικό αέριο»




Νοέμβριος 21, 2014.

«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα επί των φυσικών πόρων της Κύπρου και δεν θα παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους αυτά», δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός περιβάλλοντος του Ψευδοκράτους, Χακάν Ντίντσιουρεκ- Hakan Dinçyürek , την Παρασκευή.


«Έχουμε δικαιώματα στους φυσικούς πόρους της Κύπρου και δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από τη θέση μας», πρόσθεσε.

Ο Dinçyürek βρισκόμενος στην Κωνσταντινούπολη στο 6ο συνέδριο του Ατλαντικού Συμβουλίου Ενέργειας και Οικονομικών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ είπε ότι επιδιώκει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και την οικοδόμηση συναίνεσης στο νησί, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Δεν είμαστε η πλευρά που ανέστειλε τις συνομιλίες».

Το δημοσίευμα της Σαμπάχ, επισημαίνει ότι στο οικόπεδο Αφροδίτη της Κύπρου, εκτιμάται ότι  υπάρχουν 200 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με την  αμερικανική εταιρεία  που ερεύνησε την περιοχή.

Ο Γιλντίζ ανέφερε ότι στις συνομιλίες που είχε με τον Hakan Dinçyürek για την εξόρυξη, την ενέργεια και τα περιβαλλοντικά θέματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δύο πλευρές (τουρκοκύπριοι και Τουρκία) θα υπογράψουν ένα πρωτόκολλο στο εγγύς μέλλον.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr