Μέρκελ: Η ασφάλεια στην Ευρώπη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη Ρωσία




Νοέμβριος 20, 2014.

Μόσχα.

 Η ασφάλεια στην Ευρώπη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη Ρωσία, δήλωσε  την Πέμπτη, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πολωνία.


Η Γερμανίδα Καγκελάριος μαζί με την πρωθυπουργό της Πολωνίας, Έυα Κόπατς έλαβε μέρος στην έναρξη της έκθεσης «Το θάρρος και η συμφιλίωση», στην πόλη Κρούτζοβα,  αφιερωμένη στην 25η επέτειο της βελτίωσης των πολωνο-γερμανικών σχέσεων.

«Μόνο μέσω της συνεργασίας με τη Ρωσία, μπορούμε να παρέχουμε ασφάλεια στην Ευρώπη», δήλωσε η Μέρκελ.

«Για εμάς, οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός, είναι αναγκαίες για την καθιέρωση ενός διαλόγου», δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος.

Σύμφωνα με αυτήν, «η Πολωνία και η Γερμανία είναι υπέρ της ασφάλειας και της ελευθερίας, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές υπό το πρίσμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Για εμάς είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε το δίκαιο και όχι το νόμο της δύναμης».

Η Μέρκελ, υπενθύμισε ότι πριν από 25 χρόνια στην Κρούτζοβα συναντήθηκε, ο τότε Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, με τον πρώτο μη κομμουνιστή Πολωνό, Ταντέους Μαζοβιέτσκι, και αυτό συνέβη τρεις ημέρες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, που άνοιξε τη θύρα για την πολωνικο-γερμανική συμφιλίωση, όπως σημειώνει το Ria Novosti.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr