Ελληνικά εγκληματικά δίκτυα προμηθεύουν με όπλα τους τζιχαντιστές




Νοέμβριος 21, 2014.

Η ελληνική αστυνομία διεξήγαγε έρευνα, σχετικά με πληροφορίες μυστικές υπηρεσιών, ότι εγκληματικά δίκτυα στην Ελλάδα προμηθεύουν με όπλα τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία, σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα.


Είναι γνωστό ότι η ηγεσία του ‘ισλαμικού κράτους’ πληρώνει αφειδώς, για την προμήθεια οπλισμού  από όλες τις χώρες του κόσμου.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τη σύλληψη οκτώ υπόπτων, ενός εγκληματικού δικτύου, που δρούσε στην αλβανική πόλη του Δυρραχίου και μετά από πληροφορίες ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα διέλευσης για την προμήθεια όπλων στους τρομοκράτες στη Συρία.

Την περασμένη Κυριακή (16 Νοεμβρίου) , η αλβανική αστυνομία προέβη σε μια  επιχείρηση στην κωμόπολη  Σίγιακ, έξω από Δυρράχιο. Συνελήφθησαν οκτώ ύποπτοι που πιθανολογείται ότι είναι μέλη διεθνούς δικτύου προμήθειας όπλων για τους τζιχαντιστές στη Συρία, σύμφωνα με την αλβανική Telegrafi.

Μετά από αυτό,  αλβανικά μέσα ενημέρωσης διέδωσαν πληροφορίες, επικαλούμενες αναφορές των συλληφθέντων,  ότι τα όπλα της ομάδας αυτής μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα. 

Πριν από λίγες ημέρες είχε δημοσιευθεί ότι πιθανόν η διακίνηση των όπλων να γίνεται από το λιμάνι του Δυρραχίου, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει ερείσματα.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει η πηγή, ότι ένας από τους υπόπτους είχε καταδικασθεί στην Ελλάδα για ένοπλη ληστεία.

Βίντεο από την επέμβαση στη αλβανικής αστυνομίας

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr