Το Ντονέτσκ ζητά την προσέλευση ειρηνευτικής δύναμης στην Ντονμπάς




Νοέμβριος 25, 2014.

Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ζητεί να κληθεί η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με  το αίτημά της εισαγωγής ειρηνευτικής δύναμης στην ανατολική Ουκρανία, όπως αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα, που επικαλείται το Κρος.


Η αίτηση αναφέρει ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις που απαιτούνται  είναι για να σταματήσουν «την ανθρωπιστική καταστροφή και την κοινωνική γενοκτονία που ενεργούνται από την  ουκρανική κυβέρνηση».

Η ΛΔ  του Ντονέτσκ πιστεύει ότι η επίλυση του ζητήματος της μη καταβολής των προμηθειών της κοινωνικής πρόνοιας για τους κατοίκους της Ντονμπάς, που επέβαλε το Κίεβο, μπορεί να απαλειφθεί μόνο με την παρέμβαση των ειρηνευτικών δυνάμεων.

Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση της Ουκρανίας αποφάσισε ότι στις  κρατικές παροχές:  συνταξιοδοτήσεις, υγεία κλπ, θα δικαιούνται μόνο οι κάτοικοι  που έχουν εγκαταλείψει το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ  και βρίσκονται ως πρόσφυγες στη δυτική Ουκρανία, ενώ εξαιρούνται όσο ζούν στη ανατολική Ουκρανία-  δηλαδή, στη Νέα Ρωσία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr