Τούρκος πρόεδρος: Να ενωθούν οι μουσουλμάνοι





Νοέμβριος 27, 2014.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε την Πέμπτη τις μουσουλμανικές χώρες να ενωθούν ενάντια στην κρίση που εκτυλίσσεται στη Μέση Ανατολή.


« Η μόνη προϋπόθεση για να ξεπερασθεί η κρίση στον ισλαμικό κόσμο είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη και η συμμαχία. Πιστέψτε με, μπορούμε να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα, εφ’ όσον είμαστε ενωμένοι", δήλωσε ο Ερντογάν  ενώπιον του ακροατηρίου σε μια σύνοδο κορυφής στην Κωνσταντινούπολη για την Ισλαμική Οικονομική Συνεργασία.

Στην ομιλία του στη υπουργική σύνοδο της οικονομικής επιτροπής του πολυεθνικού οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης- COMVEC, είπε: 

«Οι ισλαμικές χώρες, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί οικονομικά πρόσφατα, βιώνουν σήμερα τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική και πολιτική κρίση στην ιστορία τους.
»Εάν εμείς οι μουσουλμάνοι  ενεργήσουμε από κοινού, θα τελειώσει η μοναξιά της Παλαιστίνης, η οποία συνεχίζεται σχεδόν επί έναν αιώνα... Εάν ενωθούμε είναι δυνατόν να τερματισθεί η αιματοχυσία στο Ιράκ και η δολοφονία των παιδιών στη Συρία».

Ο Τούρκος ηγέτης ήταν ιδιαίτερα επικριτικό για τον ΟΗΕ, λέγοντας: « Τα Ηνωμένα Έθνη είναι άπραγα στην αιματοχυσία των παιδιών, η Οργάνωση της Ισλαμικής Διάσκεψης δεν μπορεί να μείνει ήσυχη».

«Βρήκαν τα Ηνωμένα Έθνη μια λύση στη Συρία και το Ιράκ; Μήπως ο ΟΗΕ απένειμε δικαιοσύνη; Δεν μπορούμε να περιμένουμε δικαιοσύνη από ένα σώμα, το οποίο δεν είναι δίκαιο προς όλους», είπε.

Για να τονώσει το ηθικό των Μουσουλμάνων επανέλαβε ότι την αμερικανική ήπειρο την ανακάλυψαν Μουσουλμάνοι :

«314 χρόνια πριν την ανακάλυψη του Κολόμβου, πρώτοι έφθασαν οι μουσουλμάνοι θαλασσοπόροι στην αμερικανική ήπειρο, το 1178», είπε ο Ερντογάν.

--
 

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr