«Να κλείσουν τα τζαμιά στην Ολλανδία», ζητά ακροδεξιό κόμμα




Νοέμβριος 27, 2014.

Το ολλανδικό «Κόμμα για την Ελευθερία», του οποίου επικεφαλής είναι ο Geert Wilders, που είναι γνωστός για τις ακραίες  αντι-ισλαμικές θέσεις και κατά της μετανάστευσης, έχει ζητήσει να κλείσουν όλα τα τεμένη στη χώρα, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Στη διάρκεια συνάντησης σε ένα αντιπροσωπευτικό συνέδριο του  ολλανδικού κόμματος, ο βουλευτής, Machiel de Graaf, είπε ότι η Ολλανδία χωρίς τζαμιά θα ήτανε καλύτερα συνολικά και τόνισε «θέλουμε να καθαρίσει η Ολλανδία από όλα τα ίχνη του Ισλαμ».

Υποστήριξε ότι οι Μουσουλμάνοι αρνούνται να αλλάξουν, να αφομοιωθούν και να ενταχθούν στην ολλανδική κοινωνία.

«Συγκριτικά με τους Ολλανδούς, οι μουσουλμάνοι γεννούν περισσότερα παιδιά», είπε ο de Graaf και τόνισε ότι η Ολλανδία βρίσκεται σε κίνδυνο να χάσει την ταυτότητα και τον πολιτισμό της, λόγω του υψηλού ποσοστού γεννήσεων των μουσουλμάνων.

Το «Κόμμα για την Ελευθερία», έχει εκφράσει και στο παρελθόν  αντι-μουσουλμανική πολιτική και είχε ζητήσει να μην ανεγερθούν άλλα τζαμιά στη χώρα, ενώ τώρα ζητά να κλείσουν όλα τα τζαμιά στην Ολλανδία.

Στη θέση αυτή αντέδρασαν τα άλλα κόμματα στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Ο εκπρόσωπος του  Εργατικού Κόμματος, Roos Vermeij, ζήτησε επεσήμανε ότι η θέση του ακροδεξιού κόμματος είναι επικίνδυνη, το ίδιο είπε και ο Sten van Weijenberg του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι αρχηγός του «Κόμματος  για την Ελευθερία», Geert Wilders, έχει συγκρίνει στο παρελθόν  το Κοράνι με το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, Mein Kampf


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr