Ομπάμα και Νταβούτογλου συμφώνησαν στην ανατροπή του Μπασάρ Άσαντ




Νοέμβριος 16, 2014.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου συζήτησε την κρίση στη Συρία και στο Ιράκ με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, το Σάββατο, σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού.


Στο περιθώριο της ένατης συνεδρίασης της συνόδου κορυφής του 2014,  της G20 στην πόλη των ανατολικών παρακτίων της Αυστραλίας,  Μπρίσμπαν, οι ηγέτες συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ εν όψει τη απειλής της εξτρεμιστικής οργάνωσης του ‘ισλαμικού κράτους’.

Ο Νταβούτογλου χαιρέτισε την Παρασκευή , κατά την ομιλία του στο Μπρίσμπαντ , την απόφαση  του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να ζητήσει από τους συμβούλους του να επανεξετάσουν τη στρατηγική στάση έναντι της Συρίας.

Στη συζήτηση των δύο ηγετών για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία, ο Ομπάμα και ο Νταβούτογλου συμφώνησαν ότι για να καταπολεμηθεί το ‘ισλαμικό κράτος’ πρέπει πρώτα να ανατραπεί ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, τόνισε ότι η Τουρκία, έχει εδώ και καιρό υποστηρίξει ότι μια ολοκληρωμένη στρατηγική  είναι αναγκαία στην επίλυση της κρίσης στη Συρία και όχι μια ‘επιλεκτική  στρατηγική’, όπως είναι οι αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται  από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της,  κατά της πόλης Κομπάνι και σε όλη τη Συρία και το Ιράκ, σημειώνει η τουρκική Σαμπάχ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr