Συνάντηση CIA με PKK στα βουνά της Καντίλ




Νοέμβριος 18, 2014.

Ο Μεχμέτ Αλί Σαχίν - Mehmet Ali Şahin, αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος  Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα ότι Αξιωματούχοι υπηρεσιών των ΗΠΑ, συναντήθηκαν κρυφά με αξιωματούχους του PKK στην έδρα της τρομοκρατικής οργάνωσης στα βουνά της Καντίλ στο βόρειο Ιράκ.


Ο Σαχίν στις δηλώσεις του στο CNN Türk ανέφερε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προσφέρουν στο PKK να λειτουργήσουν δυναμικά στη γη τους.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ ενεργούν ως προστάτες των Κούρδων, αλλά,  επεσήμανε ότι «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι η μόνη προστάτιδα των Κούρδων».

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι δράσεις των Αμερικανών στην πόλη Κομπάνι και οι σχέσεις που αναπτύσσουν με τους τρομοκράτες του PKK, έχουν ως στόχο την απομάκρυνση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ως κύριο διαπραγματευτή του κουρδικού ζητήματος.

«Οι μυστικές υπηρεσίες των Βρετανών και των Αμερικανών διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο στις συνομιλίες του Όσλο (με στελέχη του PKK). Υπήρξαν τέτοιες πρωτοβουλίες  στο παρελθόν, αλλά τώρα οι επαφές τους στα βουνά της Καντίλ, έχουν και ως αντικείμενο τη διαγραφή του PKK από τον κατάλογο  των τρομοκρατικών οργανώσεων».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr