Στρατηγός Martin Dempsey: Η αποστολή μου είναι το ‘ισλαμικό κράτος’ όχι ο Άσαντ




Νοέμβριος 20, 2014.

Ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιτελείων των ΗΠΑ, στρατηγός Martin Dempsey, δήλωσε την Τετάρτη ότι έχει επιφορτισθεί με την διάλυση και καταστροφή του ‘ισλαμικού κράτους’-‘ΙΚ’,  και όχι την ανατροπή του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.


«Η αποστολή μου είναι να νικήσουμε το -‘ΙΚ’, όχι να δημιουργήσουμε ένα έθνος ή να ανατρέψουμε το καθεστώς της Συρίας», τόνισε ο Dempsey, σε ένα ακροατήριο επικεφαλής της άμυνας και της ασφάλειας,  σε σύνοδο κορυφής  για την Άμυνα στην Ουάσιγκτον.

Ο Dempsey είπε ότι η στρατηγική κατά του ‘ΙΚ’ πρέπει να υπάρχει και στις δύο χώρες, Ιράκ και Συρία, αλλά η στρατιωτική στρατηγική συγκεκριμενοποιείται με προτεραιότητα στο Ιράκ.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ιράκ, ο Αμερικανός στρατηγός δήλωσε ενθαρρυμένος από την ιρακινή ηγεσία, επειδή ‘ενεργεί’  με την υιοθέτηση μια πολιτικής χωρίς αποκλεισμούς.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι οι ιρακινοί ηγέτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα που θα χρειασθούν χρόνο για να ξεπεραστούν, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών διαιρέσεων.

Πρέπει να επιδείξουν ‘θάρρος’ και ‘ηγετική ικανότητα’ για να διευθετηθούν όλα τα προβλήματα, όπως είπε.

Στο Ιράκ επισκέφθηκε, επίσης, την Αρμπίλ, πρωτεύουσα της  Κουρδικής Περιφέρειας και είχε συνάντηση με την περιφερειακή κυβέρνηση των Κούρδων, όπως σημειώνει η Χουριέτ επικαλούμενη το πρακτορείο Anadolu.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr