Nova: «Η ‘Άνω Μακεδονία’ είναι αποδεκτή πρόταση για την Ελλάδα»




Νοέμβριος 20, 2014.

Σκόπια.

Ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Θάνος Ντόκος, δήλωσε ότι η πρόταση για ονομασία του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, ως «Άνω Μακεδονία», είναι μια καλή βάση για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους επικαλούμενο την τηλεόραση Νόβα των Σκοπίων.


Ο πρωθυπουργός της FYROM, Νίκολα Γκρούεφσκι, με τη σειρά του, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των μέσων ενημέρωσης, ότι υπήρξε μια τέτοια πρόταση και δήλωσε ότι το κόμμα του – VMRO DPMNE- δεν θα συμφωνήσει με την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος  της χώρας, που είναι ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, καθώς η απόφαση θα θέσει σε κίνδυνο το «μακεδονικό έθνος», την εθνική ταυτότητα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό.

Σύμφωνα με τον Ντόκο, η πρόταση αυτή είναι αποδεκτή από την ελληνική πλευρά, αλλά εξέφρασε την απαισιοδοξία του ότι δεν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr