« Συναγερμός στην Ελλάδα για το ‘TCG BÜYÜKADA’ »




Νοέμβριος 6, 2014.

Κωνσταντινούπολη.

Αναστατώθηκε η Ελλάδα από την πορεία που πήρε το πλοίο του πολεμικού ναυτικού TCG BÜYÜKADA’, για να συμμετάσχει στις ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Μεσόγειο, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Η Ελλάδα υποστήριξε ότι η κορβέτα του τουρκικού ναυτικού εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ετέθη σε επαγρύπνηση το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

"Με ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (Ελλάδας) στις 5 Νοεμβρίου ανέφερε ότι το  πλοίο μπήκε στα χωρικά ύδατα μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου ακολουθώντας πορεία προς την Κέα , Κύθνο, Σέριφο και Μήλο και κατόπιν Σαντορίνη, αργότερα όμως διαπιστώθηκε ότι βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, κάνοντας συνολικά μια πορεία 26 ωρών".

Τουρκικό Ναυτικό: Έχουμε το δικαίωμα

Ο Έλληνας  νέος υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι «παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα διορίζεται ένας νέος υπουργός Άμυνας, η Άγκυρα εξακολουθεί να προβαίνει σε αυτό το είδος των ενεργειών (δράσεων)».

Η Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού (Τουρκίας) ανέφερε ότι « χρησιμοποιούμε το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης που απορρέει από το διεθνές δίκαιο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Ντενίζ Χαμπέρ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr