Εκτελέστηκαν 150 γυναίκες από τους Τζιχαντιστές λόγω άρνησης γάμου




Δεκέμβριος 16, 2014.

Τουλάχιστον 150 γυναίκες που αρνήθηκαν να παντρευτούν με τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ εκτελέστηκαν στην επαρχία Αν Ανμπάρ του δυτικού Ιράκ, όπως αναφέρει το Anadolu επικαλούμενο το Υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράκ.


Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου – η σχετική δημοσίευση έγινε την Τρίτη- οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων στη Φαλούτζα και σκότωσαν τις αρνούμενες γυναίκες  σε μαζικούς τάφους σε μία από τις γειτονιές της πόλης.

«Τουλάχιστον 150 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων εγκύων, εκτελέστηκαν στη Φαλούτζα από έναν τζιχαντιστής που ονομάζεται Αμπού Ανάς αλ Λίμπι, μετά την άρνησή τους να αποδεχθούν γάμο-τζιχάντ», αναφέρει η δήλωση.

«Πολλές οικογένειες αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν από την επαρχία στην βόρεια πόλη  Αλ Ουάφα αφού εκατοντάδες κάτοικοι δέχθηκαν απειλές θανάτου».

Το ιρακινό υπουργείο προσθέτει ότι πολλά παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους, όταν οι οικογένειές τους εγκαταλείφθηκαν στην έρημο, μετά τη φυγή τους από τα σπίτια τους για να σωθούν.

Το ‘ισλαμικό κράτος’ ελέγχει πολλές περιοχές της Αλ Ανμπάρ και προσπαθεί να καταλάβει το Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr