Αχμέτι: Λύση δεν μπορεί να βρεθεί στο όνομα χωρίς τη διεθνή διαμεσολάβηση




O Ali Ahmeti με τον Thomas Yazdgerdi στην αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια

Δεκέμβριος 19, 2014.

Η διαμάχη για το όνομα δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη διαμεσολάβηση της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε ο Αλί Αχμέτι, επικεφαλής του αλβανικού κόμματος του νοτιοσλαβικού κράτους,  Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση-DUI, το κόμμα του οποίου συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.


 Η δήλωση έγινε κατά τη συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή του State Department για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, Thomas Yazdgerdi, στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια.

«Το κλειδί για βιώσιμη σταθερότητα στη χώρα και για υγιείς διεθνοτικές σχέσεις, είναι η ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση, με ιδιαίτερη έμφαση η ένταξη της χώρας στη βορειοατλαντική συμμαχία.

Οι διεθνοτικές σχέσεις είναι ο πυλώνας της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας, αλλά αυτές οι σχέσεις, τώρα, είναι τεταμένες, στάσιμες σε ένα Status Quo λόγω του ονόματος, το οποίοι καθυστερεί την ολοκλήρωση της χώρας», είπε ο Αχμέτι.

 Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο φιλοδυτικός προσανατολισμός των Αλβανών δεν θα αλλάξει ποτέ, γιατί αποτελεί σημαντικό στοιχείο της αλβανικής εθνικής αναγέννησης.

Ο ηγέτης του DUI,  υπογράμμισε τη μεγάλη ελπίδα που τρέφουν οι Αλβανοί για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος στην Ουάσιγκτον και στο Βερολίνο, όπως γράφει το makfax.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr