Πούτιν: Πολλά περιφερειακά ενδιαφέροντα Ρωσίας- Τουρκίας συμπίπτουν






Δεκέμβριος 18, 2014.

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν πολλά περιφερειακά ενδιαφέροντα που συμπίπτουν,  και αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να επιλυθούν χωρίς την ενεργό συμμετοχή της Τουρκίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν στην 10η ετήσια διάσκεψη Τύπου του, στις 18 Δεκεμβρίου.


Ο ίδιος είπε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται να έχει σχέσεις με την Τουρκία, προσθέτοντας ότι η χώρα θα αναπτύξει τις σχέσεις αυτές.

Όσο αφορά το ζήτημα της Κύπρου, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπημένη θέση σε αυτό, ώστε να προκύψει μια λύση που θα εξυπηρετεί τις δύο πλευρές του νησιού.

Η Τουρκία έστειλε ένα σεισμικό ερευνητικό σκάφος, το Barbaros στην περιοχή για να ερευνήσει για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτό αποτελεί  παραβίαση των χωρικών υδάτων της.

Μετά από αυτό, τον Οκτώβριο του 2014, η κυπριακή κυβέρνηση σταμάτησε τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το νησί, το οποίο είναι διαιρεμένο μεταξύ των τουρκοκυπρίων και των Ελλήνων Κυπρίων, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
Haberler, Trend

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr