Σόιμπλε: Η Γερμανία χρειάζεται τους μετανάστες




Δεκέμβριος 28, 2014.

«Οι μετανάστες είναι χρήσιμοι για τη χώρα και οι πολιτικοί πρέπει να εξηγήσουν στο λαό ότι όλοι βελτιωνόμαστε από αυτούς», είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε απάντηση  των μέσων ενημέρωσης, για τη δημοτικότητα που παρουσιάζει το νέο κίνημα που είναι εχθρικό προς το κύμα των μεταναστών.


Ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία, πολλοί από τους οποίους είναι από τη Συρία, φέτος διπλασιάστηκαν και η μετανάστευση στη Γερμανία είναι η υψηλότερη των τελευταίων 20 ετών.

Πολλοί Γερμανοί φοβούνται ότι το φαινόμενο αυτό  θα είναι σε βάρος του γερμανικού πληθυσμού. Αυτό πιστεύουν και οι οπαδοί του κινήματος PEGIDA ( που βγαίνει από τα αρχικά των λέξεων «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της ισλαμοποίησης της Δύσης» ή στα γερμανικά : «Patriotische Europäer Gegen die Islamisierung des Abendlandes».

Το PEGIDA διοργάνωσε αντιμεταναστευτικό ράλι με 17.500 συμμετέχοντες, στη Δρέσδη, καλώντας τους νομοθέτες της χώρας να αντιδράσουν άμεσα.

« Ο κόσμος είναι πλέον πιο ανοιχτός και η μετανάστευση είναι επωφελής για όλους. Όπως έγινε με τα εκατομμύρια των προσφύγων που ήρθαν στη Γερμανία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που βοήθησαν στην ανόρθωση της χώρας, έτσι και σήμερα έχουμε ανάγκη αυτούς τους μετανάστες», σημείωσε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Bild, απαντώντας σχετικά με τη δημοτικότητα του νέου κινήματος που είναι κατά της εισόδουτων μεταναστών στη χώρα.

«Φυσικό είναι ότι πρέπει να ζήσουμε μαζί με τους μετανάστες. Αυτό θα αλλάξει την καθημερινή μας ζωή, αλλά δεν θα επιδεινωθεί, θα βελτιωθεί», είπε ο Γερμανός υπουργός.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr