Σκόπια: Καθυστερούν τα στηθαία στις γέφυρες με τις χάλκινες ασπίδες






Δεκέμβριος 30, 2014.

Το νέο κιγκλίδωμα το οποίο θα διακοσμήσει τη γέφυρα «Σλόμποντα» στην πόλη των Σκοπίων θα κοστίσει συνολικά δύο εκατομμύρια ευρώ και θα είναι χάλκινο με διακόσμηση που θα περιέχει ασπίδες και παραστάσεις από την ελληνική αρχαιότητα.


Αυτό αναφέρει το δημοσίευμα του ‘Σκάι της Οχρίδας’ και στο δημοσίευμα υπάρχει η ερώτηση γιατί καθυστερεί η υλοποίηση αυτού του έργου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κέντρου, Αντρέι Ζερνόφκσι, το χάλκινο στηθαίο που θα τοποθετηθεί στη γέφυρα είναι ήδη έτοιμο και βρίσκεται στις αποθήκες του δήμου. Σχετικές φωτογραφίες είχαν δημοσιευθεί κατά τη διάρκεια των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών.



Μαζί με το στηθαίο αυτό στη γέφυρα που οδηγεί στο «Holiday inn» θα στηθούν και μπρούτζινα γλυπτά και έχει σχεδιασθεί και μια αρχαιοελληνική κιονοστοιχία στις αποβάθρα του Βαρντάρ (Αξιού ποταμού). Τα γλυπτά είναι, ήδη, έτοιμα.

Ο Ζερνόφσκι ανέφερε ότι μέσα στο 2015 θα περατωθεί το έργο στη ‘Γέφυρα της Ελευθερίας’.

Η αρχαιοελληνική αυτή εμφάνιση, συμπληρώνει τη γενικότερη εικόνα του κέντρου της πόλης των Σκοπίων, βάσει των κυβερνητικών σχεδίων για τη λεγόμενη ‘αρχαιοποίηση’ της πρωτεύουσας του νοτιοσλαβικού κράτους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr