Πρόεδρος Σκοπίων: Η Αθήνα επιβραδύνει, απλά, το δρόμο μας προς την Ευρώπη




Δεκέμβριος 19, 2014.

Σκόπια.

«Γνωρίζουμε τη μεγάλη ζημιά που  έχει προκληθεί και τις συνέπειες του αποκλεισμού από την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


»Ο αποκλεισμός αυτός έχει προκαλέσει απογοήτευση στην κοινωνία, αστάθεια στην πολιτική ζωή και ένταση στις διεθνοτικές σχέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων- FYROM,  Γκεόργκι Ίβανοφ κατά την ετήσια ομιλία του προς το Κοινοβούλιο, το οποίο μποϋκοτάρει η αξιωματική αντιπολίτευση, εδώ και μήνες, όπως σημειώνει το “idividi”.

«Μετά το 2005 η χώρα μας,  έγινε υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να βρει έναν τρόπο να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

»Το αποτέλεσμα το βλέπουμε και το αισθανόμαστε. Ακριβώς αυτές τις συνέπειες του αποκλεισμού, τώρα, τις βλέπουν ως έναν λόγο ακόμη  αδυναμίας για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα. 

Είμαστε στην πραγματικότητα μπλοκαρισμένοι λόγω των συνεπειών της επιβολής του αποκλεισμού (από την Ελλάδα)», δήλωσε ο Ίβανοφ.

Ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, εστίασε την προσοχή του μόνο στον αποκλεισμό της ένταξης της χώρας του στην ΕΕ,   από την Ελλάδα, αλλά δεν αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα τα οποία επισημαίνουν οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα του, την ανελευθερία στα μέσα ενημέρωσης,  την κομματική δικαιοσύνη και το πολιτικό αδιέξοδο με την απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Δεν παρέλειψε, πάντως,  να επισημάνει ότι ‘ευελπιστεί’ με την ανάδειξη ενός νέου προέδρου Δημοκρατίας στην Ελλάδα, θα αλλάξουν τα πράγματα και «ο νότιος γείτονας  θα δεχθεί να γίνουν κοινές διακυβερνητικές διασκέψεις».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr