ΟΙ ΗΠΑ παρέδωσαν στην Αίγυπτο δέκα ελικόπτερα Απάτσι




Δεκέμβριος 20, 2014.

Κάιρο.

Η Αίγυπτος παρέλαβε δέκα ελικόπτερα Apache, ως μέρος  της αμερικανικής βοήθειας, που εν μέρει είχε παγώσει το 2013, όπως αναφέρουν τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο.


«Οι ένοπλες δυνάμεις έλαβαν δέκα ελικόπτερα Απάτσι από τις ΗΠΑ», ανέφερε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα  της Αλ Αχράμ, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή.

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε η ημερομηνία της παράδοσης των ελικοπτέρων Απάτσι στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, είχε υποσχεθεί ότι θα παραδώσει  τα επιθετικά ελικόπτερα αρκετές φορές κατά τους τελευταίους μήνες.

Η Αίγυπτος είχε δηλώσει ότι χρειάζεται αυτά τα ελικόπτερα για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες προκλήσεις των φανατικών μουσουλμάνων στην Χερσόνησο του Σινά, όπου ο αιγυπτιακός στρατός έχει εμπλακεί για την καταπολέμησή τους περισσότερο από ενάμισι χρόνο.

Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον διαθέτει 1,5 δις δολάρια ετησίως σε βοήθεια προς την Αίγυπτο, εκ των οποίων τα 1,3 δις δολάρια είναι για στρατιωτική βοήθεια- μετά την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης Αιγύπτου – Ισραήλ το 1979.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr