Το ‘ισλαμικό κράτος’ έθεσε σε λειτουργία ηλεκτρονικό ιό εντοπισμού




Δεκέμβριος 19, 2014.

Ειδικοί αναλυτές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, υποστηρίζουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση ‘Ισλαμικό κράτος’ έχει αναπτύξει δικό του σύστημα χάκερ και απέσπασε μυστικά στοιχεία από την συριακή αντιπολίτευση που δραστηριοποιείται στα ανατολικά της Συρίας.


Συγκεκριμένα, αναφέρει το ισραηλινό '9': στα τέλη Νοεμβρίου, οι αντάρτες της Συρίας, βρήκαν παράξενα μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους και τα έστειλαν αμέσως για εξέταση στον Καναδά, από τον οποίο υποστηρίζονται.

Τα μηνύματα έδειξαν ότι είχαν μολυνθεί από έναν  «ιό» που επιτρέπει στον αποστολέα να καταγράψει τη γεωγραφική θέση του παραλήπτη από την διεύθυνση του IP του, στην περίπτωση της αλληλογραφίας.

Πριν από λίγο καιρό, οι τζιχαντιστές είχα προβεί σε πρόσληψη ατόμων με γνώσεις ηλεκτρονικών υποκλοπών και είχαν  αφήσει να εννοηθεί ότι  προτίθενται να χρησιμοποιήσουν προηγμένη τεχνολογία για τον εντοπισμό των αντιπάλων τους.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr