Μεγάλη διαμαρτυρία στην πόλη των Σκοπίων




Δεκέμβριος 22, 2014.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο της Γυναίκας στα Σκόπια για να εκφράσουν  τη δυσαρέσκειά τους στις νομικές αλλαγές που γίνονται στα ασφαλιστικά ταμεία τους, με τις οποίες προβλέπεται  το 35 τοις εκατό  των εισφορών τους να πηγαίνουν στο κράτος από το σύνολο που πήγαινε στα ταμεία υγείας και  στην ασφάλιση των συντάξεων.


Δημοσιογράφοι, μεταφραστές, ηθοποιοί, μουσικοί, ακτιβιστές, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, παρείχαν στήριξη στις διαμαρτυρίες των ελεύθερων επαγγελματιών.
Οι διαμαρτυρόμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση ‘βάζει χέρι στην τσέπη τους’ για να καλύψει τρύπες στον προϋπολογισμό, λόγω των αυθαίρετων και αλόγιστων δαπανών της.

Το μέτρο της παρακράτησης υπέρ του δημοσίου, θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2015 και έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων  στους επαγγελματίες του νοτιοσλαβικού κράτους.

Επίσης, με δικαστικές αποφάσεις  επιβάλλονται δασμοί σε εισφορές αμοιβών, σε συμβάσεις  έργου, σε πνευματικά δικαιώματα κλπ.

Στις διαμαρτυρίες για την φοροεισπρακτική πρακτική της κυβέρνησης, συμμετείχαν  εννέα συνδικάτα της Συνομοσπονδίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr