«Η άρνηση της ΕΕ προς τα Σκόπια, είναι έλλειψη ευρωπαϊκής στρατηγικής»...




Δεκέμβριος 28, 2014.

Σκόπια.

Ο εισηγητής για το νοτιοσλαβικό κράτος-FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ivo Vajlg, σχολίασε, σχετικά, με την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην ορίσει ημερομηνία για συνομιλίες με τα Σκόπια.


Επέκρινε την απόφαση για άρνηση διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την FYROM, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εξέφρασε την απογοήτευση του  ότι οι προτάσεις, προς την Επιτροπή πάλι δεν εισακούσθηκαν, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή ως ένα μήνυμα αδυναμίας.

«Είναι μήνυμα αδυναμίας, όχι μόνο για την FYROM, αλλά, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί αυτό δείχνει ότι υπάρχει έλλειμμα στρατηγικής σκέψης, όταν παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Νομίζω ότι είναι αναγκαίο να προσαρμοσθεί η απόφαση σε ένα πρώτο βήμα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια. Είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει πολύ χρόνο και πιστεύω ότι απλά σκόνταψε σε ένα ζήτημα, το οποίο θα παύσει να υπάρχει στο μέλλον», δήλωσε ο Βάιγκλ.

Ο ίδιος τόνισε ότι  με την απόφαση αυτή δημιουργείται ζήτημα αξιοπιστίας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Πρόσθεσε ότι η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρει έναν τρόπο ως να βγει από αυτήν την κατάσταση, παρέχοντας νέα ώθηση για το ευρωπαϊκό μέλλον της FYROM, γράφει η republica shqip.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr