Ενόχληση Σκοπίων για την επιλογή Κωσταράκου- επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ




Δεκέμβριος 15, 2014.

Σκόπια.

«Ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος γεννήθηκε στη  Θεσσαλονίκη, υπηρετούσε  πριν ως αρχηγός της Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, κατά τον χρόνο όπου οι κατατασσόμενοι στρατιώτες τραγουδούσαν ύμνους εθνικο-σοβινιστικούς, για ‘εκδορά του δέρματος των στρατιωτών μας – που τους αποκαλούσαν γυφτο-σκοπιανούς- καθώς και κατά της Τουρκίας», γράφει η σλαβική των Σκοπίων ‘Βέτσερ’.


Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FAC), το πρωί, όρισε τον Έλληνα στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο ως νέο πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ.

Τα καθήκοντα του προέδρου – συνεχίζει το δημοσίευμα- είναι να καθοδηγήσει το έργο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι η υψηλότερη στρατιωτική αρχή στο πλαίσιο του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Έλληνας στρατηγός θα ενεργεί ως στρατιωτικός σύμβουλος της  Υπάτου  Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Ο Κωσταράκος, επίσης, θα είναι το κύριο πρόσωπο επαφής για τους διοικητές των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των αποστολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του οποίου συμμετέχει και ο δικός μας στρατός», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, θα αναλάβει καθήκοντα στην ΕΕ, στις 6 Νοεμβρίου  2015 και η θητεία του στη θέση αυτή προβλέπεται για τρία χρόνια.

Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, Μιχαήλ Κωσταράκος, θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Πατρίκ ντε Ρούσι, από τη Γαλλία, που βρίσκεται στη θέση αυτή από το Νοέμβριο του 2012, γράφει η ‘Βέτσερ’ που επικαλείται δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου των Σκοπίων Mia.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr