Ντερβίς Έρογλου: Οι Ελληνοκύπριοι να γυρίσουν στις συνομιλίες ‘χωρίς προϋποθέσεις’




Δεκέμβριος 31, 2014.

Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις, δήλωσε την Τετάρτη,  ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου.


«Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας, οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να επιστρέψουν στις συνομιλίες», είπε ο Έρογλου, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να παραμένει στο τραπέζι.

«Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν μια ταχεία λύση και τέλος στις αδικίες», συνέχισε ο Έρογλου, τονίζοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι θετική και θέλει «ένα αποτέλεσμα προσανατολισμένο στην κατανόηση των ειρηνευτικών συνομιλιών».

Ο ίδιος είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με την πολιτική της Τουρκίας κατά τη συζήτηση που θα γίνει στη διάρκεια της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Κύπρο.

«Η λύση στο ζήτημα αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη των δύο λαών του νησιού και στην ευημερία τους», είπε, προσθέτοντας «πιστεύουμε ότι η λύση θα ενισχύσει τις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση της Κύπρου, διέκοψε τις συνομιλίες τον Οκτώβριο, σε αντίποινα για την αποστολή ενός πολεμικού πλοίου της Τουρκίας, να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.



--




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr