Έντι Ράμα: Θα φύγω από το γήπεδο εάν ακούσω «σκοτώστε τους Σέρβους»




Δεκέμβριος 21, 2014.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα,  στο Βελιγράδι,  έδωσε συνέντευξη στην περιφερειακή τηλεόραση ‘Ν1’, την οποία η σερβική εφημερίδα «Κουρίρ» αναδημοσιεύει.


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, τόνισε για το πώς το ποδόσφαιρο εννοείται στα Βαλκάνια.

«Για να είμαστε ειλικρινείς, το ποδόσφαιρο με τις βαλκανικές ομάδες μοιάζει με πόλεμο. Σε κάθε χώρα υπάρχει ένα ντέρμπι που μοιάζει με πόλεμο, έτσι έγινε το ντέρμπι μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας», είπε ο Ράμα και συνέχισε:

«Δεν πρέπει να κάνουμε τόση φασαρία για ένα αθλητικό γεγονός, αλλά εδώ είμαστε Βαλκάνια, αλλά πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι είναι ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας, δεν κάνουμε πόλεμο».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των αγώνων μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας. Ένας τέτοιος αγώνας θα παιχθεί το επόμενο έτος στη Σκόδρα:

«Σας πληροφορώ ότι θα αποχωρήσω από το γήπεδο, εάν ακούσω από τους φιλάθλους να φωνάζουν ‘ σκοτώστε τους Σέρβους’, όπως ακούστηκαν κατά των Αλβανών στις 14 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι», είπε ο Ράμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr