Και σε άλλο τζαμί επιτέθηκαν οι Σουηδοί




Δεκέμβριος 27, 2014.

Ένα δεύτερο τζαμί δέχθηκε επίθεση στην πόλη Elskilstuna της Σουηδίας, μετά την  επίθεση που δέχθηκε τζαμί στην ίδια πόλη. 


Το τούρκικο δημοσίευμα που επικαλείται τη σουηδική εφημερία «Aftonbladet», αναφέρει ότι λίγες ώρες μετά την πρώτη εμπρηστική επίθεση σε τζαμί την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη επίθεση σε άλλο τζαμί- σε ισόγειο πολυκατοικίας που χρησιμοποιούνταν ως θρησκευτικός χώρος των μουσουλμάνων μεταναστών.

Η αστυνομία, ανέφερε ότι άγνωστος έσπασε τα τζάμια ενός παραθύρου και πέταξε εύφλεκτο υλικό, αλλά, ωστόσο, δεν έγινε σαφές εάν το περιστατικό αυτό συνδέεται με τον πρώτο εμπρησμό του άλλου τεμένους.

Αναφερόμενος στο περιστατικό αυτό, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να καθαρισθεί από την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό στα εσωτερικό της, πριν προσπαθήσει να δώσει μαθήματα δημοκρατίας στην Τουρκία, όπως σημειώνει το «Ντουνιά μπουλντενί».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr