Σκόπια: Ο Βενιζέλος ΔΕΝ αποχώρησε από τη συνάντηση του ΝΑΤΟ...






«Ο Βενιζέλος δεν εγκατέλειψε τη συνάντηση στις Βρυξέλλες, ενώ γνώριζε, ότι ανακοινώθηκε η (συμμετοχή της ) Μακεδονίας»

Δεκέμβριος 8, 2014.

«Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν αποχώρησε, πριν από τη λήξη της συνεδρίασης του συνασπισμού των 62 χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, μετά την καταχώρηση της χώρας μας ως Δημοκρατία της Μακεδονίας στην τελική δήλωση, διότι ένα τέτοιο γεγονός είναι ανύπαρκτο», σημειώνει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’.


Ο ανταποκριτής των Βρυξελλών επιβεβαίωσε ότι στους συμμετέχοντες στη συνάντηση ήταν και ο  υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, κατά την τελική διακήρυξη της συνόδου στις 2 Δεκεμβρίου, που οργανώθηκε από τον Γραμματέα του State Department, Τζον Κέρι και  δεν αφαιρέθηκε το όνομα καμιάς χώρας από τις 62 που συμμετέχουν στη συμμαχία.

Δηλαδή, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα,  που διοργανώθηκε από τον  Τζον Κέρι, οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν το συνταγματικό όνομα ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ και από την αρχή ο Πόποσκι αναφέρθηκε ως υπουργός εξωτερικών της ‘Μακεδονίας’.

Η σλαβική εφημερίδα επισημαίνει ότι  με την ανακοίνωση της  ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ στο κάλεσμα στο συνασπισμό υπό την αμερικανική ηγεσία κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’, ο Βενιζέλος δεν ενοχλήθηκε και συμμετείχε.

«Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, προφανώς κάτω από πιέσεις από τα ελληνικά ΜΜΕ, που είχαν ήδη πληροφορηθεί την ανακοίνωση, ότι η χώρα μας είχε καταχωρηθεί ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, μετά τη συνάντηση, ο Βενιζέλος προσπάθησε, να κάνει μια επίδειξη μπροστά στα ελληνικά  μέσα ενημέρωσης.

»Έτσι, λοιπόν, ο υπουργός Εξωτερικών (της Ελλάδας) μιλώντας τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια μέσα στη δήλωση  του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, επεσήμανε ότι επιδεικτικά αποχώρησε από τη συνεδρίαση επειδή τα Σκόπια δεν καταχωρήθηκαν ως ‘FYROM  στην τελική διακήρυξη».

Ωστόσο, η αλήθεια είναι (γράφει η Ούτρινκσι  και άλλα ΜΜΕ των Σκοπίων ) ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, και ονόμασαν έτσι τη χώρα μας κατά την ανακοίνωση, που έλαβε μέρος στη συνάντηση, χωρίς προβλήματα από  τον Βενιζέλο.

Η σλαβική εφημερίδα σημειώνει ως κατακλείδα ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ο επικεφαλής του έδωσαν  μόνο μια ψεύτικη εικόνα για εμάς,  στα μέσα ενημέρωσης  του νότιου γείτονά μας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr