Μήνυμα Γκρούεφσκι σε Ελλάδα




Γκρούεφσκι: Ελπίζουμε η Ελλάδα θα βρει τη δύναμη να ξεπεράσει το θέμα της ονομασίας, γράφει το δημοσίευμα



Δεκέμβριος 24, 2014.

Σκόπια.

«Υπάρχει ελπίδα ότι κάποια στιγμή η Ελλάδα θα βρει τη δύναμη να ξεπεράσει το πρόβλημα της διαφοράς του ονόματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM.


 Όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν σχέδια και προσδοκίες για την επίλυση της διαφοράς, όπως επιβάλλονται από το νότιο γείτονα για το επόμενο έτος, ο πρωθυπουργός είπε ότι ενδέχεται να υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα σχέδια και προσδοκίες.

«Υπάρχει η ελπίδα ότι η Ελλάδα κάποια στιγμή, σε κάποιο σημείο, θα βρει τη δύναμη να ξεπεράσει (να το παραδεχθεί) αυτό το θέμα. Αυτή είναι η επιθυμία μας και εργαζόμαστε σε αυτό. Σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις για αυτό μιλάμε. Απαιτούμε να συμπεριληφθούν και άλλα ενδιαφέροντα μέρη  (στις συνομιλίες) για να βοηθήσουν. 

Κανείς δεν δικαιολογεί αυτό που κάνει η Ελλάδα, αλλά, δυστυχώς, δείχνουν (οι Ευρωπαίοι) κατανόηση, επειδή, πάλι, έχουν (στην Ελλάδα) οικονομικά προβλήματα και ενδέχεται να επηρεαστούν και άλλες χώρες της ευρωζώνης για τη σταθερότητα του ευρώ κλπ, δήλωσε ο Γκρούεφσκι σήμερα κατά τη συνάντηση με τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Κάνουμε ότι μπορούμε σε ότι μας αφορά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, «και ελπίζω ότι θα υπάρχει μια περαιτέρω κίνηση, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, γιατί πολύ λίγο από εμάς εξαρτάται ότι προκύψει, σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το νότιο γείτονά μας», είπε.

--
Φώτο από ‘εκονόμισκ λίντερ’
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr