Σκόπια: Συνάντηση Ζάεφ με διευθυντή του State Department




Δεκέμβριος 20, 2014.

Σκόπια.

Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ  και η αντιπρόεδρος Ραντμίλα Σεκερίνσκα, συναντήθηκαν, σήμερα (χθες), με τον διευθυντή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Thomas Yazdgerdi, αρμόδιο για τη Νότια και την Κεντρική Ευρώπη.


Σύμφωνα με το κόμμα, στη συνάντηση συζητήθηκε η τρέχουσα πολιτική κατάσταση στο νοτιοσλαβικό κράτος- FYROM,  και εκφράσθηκαν από κοινού οι ανησυχίες για την καθυστέρηση των δημοκρατικών διαδικασιών στη χώρα.

«Ο πρόεδρος του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, τόνισε ότι το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, σφετερίστηκε όλους τους κρατικούς θεσμούς. Δεν υπάρχει καμία διάκριση μεταξύ του κόμματος του Γκρούεφσκι και του κράτους. Η ελεύθερη βούληση των πολιτών έχει τεθεί σε κίνδυνο,  τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται υπό αιχμαλωσία και δέχονται ισχυρές πιέσεις από  την εξουσία  με απειλές για το κλείσιμό τους. Το SDSM έχει θέσει πέντε σημεία για διαπραγματεύσεις ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ελεύθερη έκφραση της βούλησης του λαού», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

 Ο Yazdgerdi ενδιαφέρθηκε για τα θέματα και τις προκλήσεις  που αντιμετωπίζουν τα Σκόπια στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όσον αφορά την περιοχή.

«Η χώρα μας χάνει τους γείτονές της. Εννέα χρόνια το κυβερνών κόμμα δεν κατάφερε να κάνει ένα βήμα μπροστά για αυτό που όλοι είμαστε ενωμένοι, την ευρωπαϊκή προοπτική», είπε η αντιπρόεδρος, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, στον Αμερικανό πολιτικό, γράφει το Πλας Ίνφο.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr