Η Αίγυπτος επικρίνει τις ΗΠΑ για φιλοξενία μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας






Ιανουάριος 31, 2015.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούκρι  το Σάββατο επέκρινε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, για τη φιλοξενία αιγυπτιακής αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης στην οποία περιλαμβάνονταν ορισμένα μέλη της παράνομης στην Αίγυπτο, ‘μουσουλμανικής αδελφότητας’.


«Δεν μπορώ να κατανοήσω την αιτιολόγηση της Αμερικής για τη φιλοξενία τους (των μελών της αντιπροσωπείας)», δήλωε ο Σούκρι σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα.

«Εμείς δεν κατανοούμε αυτού του είδους της επικοινωνίας, σε μια ομάδα που ενέχεται σε τρομοκρατικές πράξεις για να εκφοβίσει τους Αιγυπτίους», πρόσθεσε.
Διευκρίνισε ότι η ‘Μουσουλμανική Αδελφότητα’ δεν ήταν πολικό κόμμα, αλλά μια τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με το αιγυπτιακό δίκαιο και επεσήμανε την τήρηση αυτού του νόμου.

«Η Αίγυπτος γνωρίζει την πραγματικότητα αυτής της κατάστασης και άλλοι πρέπει να το συνειδητοποιήσουν», είπε, όπως μεταδίδουν τα αιγυπτικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Αμερικανοί

Την περασμένη εβδομάδα, Αμερικανοί διπλωμάτες συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία από το αιγυπτιακό Επαναστατικό Συμβούλιο, μια ομάδα που σχηματίζεται από τα στοιχεία της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν μερικά ηγετικά μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του State Department,  Τζένιφερ Ψακί , είπε ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες,  «πρόσφατα συναντήθηκαν με μια ομάδα επισκεπτών Αιγυπτίων, πρώην βουλευτών, των οποίων η επίσκεψη στις ΗΠΑ, οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Georgetown».

«Οι συναντήσεις αυτές, είναι ρουτίνα στο State Department, όπου συναντιόμαστε τακτικά με πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων από όλον τον κόσμο», είπε.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr