Σκόπια: Οι προτάσεις του Φατμίρ Μπεσίμι για το όνομα




Ιανουάριος 2, 2014.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Φατμίρ Μπεσίμ έδωσε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο της FYROM, στην οποία τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, δεν βοηθούν στη διαδικασία επίλυσης στη διαφωνία του ονόματος.


Ο Μπεσίμι δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει εμπλοκή της διεθνούς κοινότητας, με τη μεγαλύτερη διεθνή συμμετοχή,   δηλαδή, την εμπλοκή στην επίλυση της διαφωνίας αυτής, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Κατά το δεύτερο σκέλος των προτάσεων του Μπεσίμι, πρωτοστάτησε η εμμονή του, στην αύξηση από το επίπεδο των πρέσβεων,  σε επίπεδο υπουργών ή πρωθυπουργών, ώστε να ληφθούν αποφάσεις σε ορισμένα στάδια των διαπραγματεύσεων, να καταλάβουν οι πολίτες και να συνειδητοποιήσουν τη διαφάνεια των διαπραγματεύσεων, και με τον τρόπο αυτόν να γίνει αποδεκτό το αποτέλεσμα που θα προκύψει.

Το τρίτο σκέλος, σύμφωνα με τον Φατμίρ Μπεσίμι, είναι η ύπαρξη ενός χρονοδιαγράμματος και συγκεκριμένη ατζέντα στις διαπραγματεύσεις, σχετικά με το περιεχόμενο τους, προκειμένου να σημειώνεται σταδιακή πρόοδος στις συνομιλίες, ώστε, τελικά,  να προκύψει μια δυναμική σε αυτές, σύμφωνα με το 24βέστι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr