Ραβίνος στο Βέλγιο ζήτησε άδεια οπλοφορίας για όλους τους Εβραίους




Ιανουάριος 16, 2015.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των εβραϊκών ενώσεων, Μεναχέμ Μαργκόλιν, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει στα μέλη της εβραϊκής διασποράς να φέρουν πυροβόλα όπλα για αυτοάμυνα, σύμφωνα με το Sputnik.


«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, και πολλές απειλές παγκόσμια, δείχνουν ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να αρχίσουμε τη δράση. Ζητάμε την άμεση παραχώρησης άδειας στην οπλοφορία μας για την αυτοάμυνά μας και την προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων από τρομοκρατικές απειλές», σημειώνει στην επιστολή του προς τους ευρωπαίους ηγέτες, ο Μαργκόλιν.

Ο ραβίνος προσθέτει  ότι με την απαίτηση αυτή,  ζητά  τις απαιτούμενες νομικές τροποποιήσεις, που αφορούν την αναβίωση του ναζισμού και του αντισημιτισμού στην Ευρώπη.

«Σήμερα πολλοί Εβραίοι δεν πηγαίνουν  στη Συναγωγή ή στην αγορά, επειδή είναι πολύ φοβισμένοι. Αλλά θα αισθάνονται πιο ασφαλείς εάν γνωρίζουν ότι θα μπορούν να προστατευθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε.

«Χωρίς αμφιβολία, το όπλο θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε αυτοάμυνα και οι κάτοχοι θα πρέπει να εκπαιδευθούν», είπε ο ραβίνος.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr