Η πόλη Κομπάνι θα μετατραπεί σε μουσείο




Ιανουάριος 29, 2015.

Σανλιούρφα.

Η ερειπωμένη πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας, που απελευθερώθηκε από τους Κούρδους μαχητές, μετά από μήνες συγκρούσεων με τους εξτρεμιστές του ‘Ισλαμικού κράτους’, θα διατηρηθεί ως έχει, για να γίνει μουσείο, που θα δείχνει την καταστροφή  και τη βία του πολέμου, ενώ μια νέα πόλη θα χτισθεί σε έναν κοντινό λόφο.


Μετά από 134 ημέρες αποτυχημένης  πολιορκίας από τους τζιχαντιστές, η πόλη έχει μετατραπεί σε μπάζα. Για τους Κούρδους θεωρείται η πιο  σημαντική και ιστορική νίκη τους.

Οι κουρδικές αρχές του Καντονίου της Κομπάνι, οι οποίες έχουν στη δικαιοδοσία τους την πόλη,  σχεδιάζουν τη νέα πόλη, 3 χιλιόμετρα,  νότια της καταστρεμμένης που θα αποτελέσει το σπίτι των 200 χιλιάδων προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται στις νότιες περιοχές της  Τουρκίας.

Το Κόμμα PYD των Κούρδων της Συρίας, προγραμματίζει  την επιστροφή των προσφύγων, την άνοιξη του 2015, όπου σχεδιάζεται ένα νέο ξεκίνημα για τους Κούρδους της περιοχής, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr