Τα Σκόπια περιμένουν να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ για να μπούνε ανενόχλητα




«Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η «Μακεδονία» μπαίνει στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα βγαίνει», γράφει το δημοσίευμα

Ιανουάριος 27, 2015.

Το ελληνικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ- γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων- που κέρδισε πρόσφατα τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές την Κυριακή, υπόσχεται να καταργήσει τη λιτότητα, να προβεί σε νέες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, να αλλάξει τους όρους για την αποπληρωμή των χρεών και να τεθεί  εκτός του ΝΑΤΟ.


Το πρόγραμμα του κόμματος που κέρδισε τις εκλογές αποτελείται από τέσσερα κύρια σημεία (συνεχίζει το δημοσίευμα):

Καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ανάπτυξη της οικονομίας και της φορολογικής δικαιοσύνης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη μετατροπής του πολιτικού συστήματος με περισσότερη δημοκρατία.

Συνεχίζει: 

Το τελευταίο κεφάλαιο αποτελείται από  40 σημεία, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης όλων των ελληνικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και τα Βαλκάνια, την αναστολή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, την υποστήριξη της Παλαιστίνης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του 1967, για μια σταθερή συμφωνία με την Τουρκία και το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα και αυτές του ΝΑΤΟ.

Αυτό σημαίνει, ότι εάν ο Αλέξης Τσίπρας εφαρμόσει αυτά, τότε η Ελλάδα θα βγει σύντομα από το ΝΑΤΟ και δεν θα υπάρχουν, πια, προϋποθέσεις για τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Με απλά λόγια, δεν θα υπάρχει κανείς που να εμποδίσει τη χώρα μας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα , ο Τσίπρας έχει τονίσει ότι εκτός από τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει τη συνεργασία με τη Ρωσία και να στραφεί στις χώρες της ομάδας BRICS.

Ωστόσο, γράφει το δημοσίευμα,  σε όλες αυτές τις αναφορές, όταν ρωτήθηκε ο Τσίπρας, στην ίδια ερώτηση ποτέ δεν έδινε πανομοιότυπη απάντηση...

Mkd
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr