Σκόπια: Ο ΥΠΕΞ Αυστρίας θα πιέσει την Αθήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές για το όνομα




Ιανουάριος 21, 2015.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz, δήλωσε σήμερα στα Σκόπια, ότι η χώρα αυτή έχει ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά πρωτεύει η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος που έχει κρατήσει ανεπίλυτη επί μεγάλο χρονικό διάστημα.


Ο Κούρτζ  δήλωσε ότι η διαμάχη για το όνομα διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα, στο οποίο δεν έχει γίνει κάτι σημαντικό  και ότι η Αυστρία είναι πρόθυμη να ασκήσει μια δυναμική πίεση σε αυτή τη διαδικασία, κατά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του, των Σκοπίων,  Νίκολα Πόποφσκι.

Ο αυστριακός πολιτικός πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος, ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα θα υπάρξει μεγαλύτερη δυναμική, ενώ η Βιέννη προτίθεται να βοηθήσει ασκώντας πίεση στην Αθήνα.

Ο ΥΠΕΞ Αυστρίας σημείωσε ότι οι αρχές του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, ενώ εκτίμησε την αναγκαιότητα της επιστροφής της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο.

Ο Sebastian Kurz τόνισε ότι η Αυστρία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στα Σκόπια (μετά την Ελλάδα) και έχει επενδύσει η χώρα του € 437.000.000 με 50 εταιρείες, σύμφωνα με το ‘Ιλλυρία’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr