Η Σερβία και η Βουλγαρία θύματα του νέου Ψυχρού Πολέμου




Ιανουάριος 28, 2015.

Βελιγράδι.

 Η Σερβία και η Βουλγαρία είναι θύματα ενός νέου ψυχρού πολέμου. 

«Η Αμερική και οι σύμμαχοί της επέστρεψαν στη στρατηγική του ψυχρού πολέμου στην Ευρώπη. 

Στο πλαίσιο των προσπαθειών  τους για απομόνωση των χωρών,   επιδιώκουν να 


αποδυναμώσουν τη Ρωσία και τα συμφέροντά της, δείγμα ο τερματισμός του έργου ‘South Stream’», σημειώνει το δημοσίευμα.

Αυτό συμφωνήθηκε. Συγχρόνως, οι αναλυτές των ΗΠΑ και της ΕΕ, εκτιμούν ότι δεν είναι εφικτό το σχέδιο «Τουρκική Ροή», για διοχέτευση του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω των εδαφών της Τουρκίας σε Ελλάδα και από εκεί για Ευρώπη.

Οι αναλυτές διατείνονται ότι η στρατιωτική και πολιτική επιστροφή της αμερικανικής στρατηγικής του Ψυχρού Πολέμου έφερε το αποτέλεσμα να χάσει η Ρωσία την επιρροή και τη θέση που επεδίωκε να  αποκτήσει στα Βαλκάνια.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια διπλωματική επίθεση των χωρών της Κεντρικής και της Νότιας Ευρώπης και πολιτικοί από χώρες της Ευρώπης επισκέφθηκαν τη Σερβία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Η διαχείριση, εξάλλου,  του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρπσκα (στη Βοσνία), Μίλοραντ Ντόντικ,  εκτιμάται ότι είναι ένα από τελευταία προπύργια της ρωσικής πολιτικής και ήταν αναμενόμενο, βάσει της στρατηγικής,  ότι θα έχανε τις εκλογές, που έγιναν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, σημειώνει το δημοσίευμα του βουλγαρικού  Fokus’ επικαλούμενο σερβική εφημερίδα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr