Οι Ολλανδοί χλευάζουν τους Σλάβους των Σκοπίων




Ιανουάριος 7, 2015.

Η Ολλανδική εφημερίδα «De Volkskrant» σε ειδική έκδοσή της στις 2 Ιανουαρίου, αναφέρεται  στο νέο κτήριο της κυβέρνησης των Σκοπίων, που ανασκευάσθηκε με ύφος μπαρόκ, αλλά  για να γίνει αυτό έπεσαν «πολλά καλούπια με γύψο».


Η ανάπλαση του κτηρίου που θυμίζει τον αμερικανικό «Λευκό Οίκο»,  κάνει τον καθένα να σκεφθεί ότι δεν πρέπει να περάσει τον ατλαντικό ωκεανό προκειμένου να δει το Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, παρά να  επισκεφθεί την πρωτεύουσα της FYROM, Σκόπια, γράφει με αρκετή διάθεση ειρωνείας ο Ολλανδός σχολιαστής.

Το ολλανδικό δημοσίευμα, τονίζει ότι οι επισκέπτες στην πόλη των Σκοπίων, δεν γνωρίζουν ότι η εμφάνιση του κτηρίου έχει «το ψεύτικο αρχαιοελληνικό ύφος», ενώ η πραγματική πρόσοψη του, που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’70 του περασμένου αιώνα, είναι χτισμένη με ατσάλι και γυαλί.

«Σε αντίθεση με τον Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον, το κτήριο της κυβέρνησης των Σκοπίων, έχει πρόσοψη  φτιαγμένη από γύψο. Και είναι θέμα χρόνου, να παρουσιασθούν ρωγμές και να θρυμματισθεί μέχρι να φανεί η πραγματική όψη του κτηρίου. Αλλά αυτό το κτήριο, δεν έχει τίποτε διαφορετικό από  την (ψευδή) εικόνα της δημοκρατίας στη χώρα αυτήν. Γιατί το λέμε αυτό: διότι στο εξωτερικό, η χώρα αυτή φαίνεται μια χώρα στην οποία το κράτος εξασφαλίζει τις επιλογές και την ελευθερία των πολιτών. Αλλά, εάν ρίξετε μια ματιά στην πραγματική πρόσοψη του κτηρίου, θα δείτε την κυβέρνηση, από πίσω,  που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας σε κάθε ενέργειά της και δεν σέβεται, όλως διόλου, τους δημοκρατικούς κανόνες», γράφει η εφημερίδα «De Volkskrant», όπως παρουσιάζεται στο αλβανικό πρακτορείο ‘Ιλλυρία’ των Σκοπίων.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr