Η Ρωσία ‘ρίχνει’ δισεκατομμύρια δολάρια στο Μαυροβούνιο για βάσεις






 Ιανουάριος 28, 2015.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Christopher Murphy, δήλωσε ότι η Ρωσία προσφέρει στο Μαυροβούνιο αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική βάση και το Μαυροβούνιο «αρνείται πεισματικά μια τέτοια προσφορά προσβλέποντας την ένταξή του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 

Η αναφορά αυτή έγινε από τον γερουσιαστή σε επιτροπή της Γερουσίας σχετικά με το ρόλο των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια, γράφει η σερβική ‘Βέστι’ επικαλούμενη την εφημερίδα της Ποντγκόριτσα «Pobjeda» [‘Νίκη’].

Ο γερουσιαστής Murphy, είναι πρόεδρος της υποεπιτροπής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ,  αρμόδιος σε θέματα της Ευρώπης και τον περασμένο Οκτώβριο επισκέφθηκε το Μαυροβούνιο.

Ο γερουσιαστής παραδέχθηκε ότι «το Μαυροβούνιο έχει πολλή  δουλειά για την ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Αναφέρθηκε στο κράτος δικαίου, την αύξηση της λαϊκής υποστήριξης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και δήλωσε ότι «τα εμπόδια ενδέχεται να ξεπερασθούν»  για την ένταξη  στα μέσα του 2015.

Το Μαυροβούνιο είναι υποψήφια χώρα για ένταξη στο ΝΑΤΟ,  και μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει να αξιολογηθεί η ετοιμότητα του για ένταξη στη Συμμαχία, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.




--
 Σημείωση: το δημοσίευμα παρουσιάζει και σχετικό βίντεο

 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr