Victoria Nuland: Η επίλυση του ονόματος είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας




Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν αποδέχονται  λύση με το όνομα ‘Μακεδονία’





Ιανουάριος 28, 2015.

Η διαμάχη για το όνομα διαρκεί πάρα πολύ καιρό και πρέπει να βρεθεί επειγόντως μία λύση, ώστε τα Σκόπια να μπορούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστεύει η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, σημειώνει το σλαβικό των Σκοπίων ‘24βέστι’.


«Ελπίζουμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στη συζήτηση με την ελληνική κυβέρνηση και να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τη μακροχρόνια διαμάχη για το όνομα της FYROM,  που δεν μπορεί, η χώρα αυτή να γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

»Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε σε μια καλή λύση, γιατί πρέπει να ξεπερασθεί το χάσμα των μελών, όχι μόνο προς το συμφέρον της σταθερότητας της FYROM και των Βαλκανίων, αλλά προς το συμφέρον της ίδιας της Ελλάδας. Ελπίζουμε να έχουμε μια συζήτηση», δήλωσε η Νούλαντ.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης- συνεχίζει το δημοσίευμα- ανέφεραν ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό  προσδιορισμό για τη χώρα μας, ως μια λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Η θέση αυτή έρχεται κατόπιν αιτήματος του αρχηγού του Κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος έθεσε ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του σε κυβερνητικό συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από το θέμα της ονομασίας, μετά την παρουσίαση της τελικής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την πρόοδο των προβλημάτων στη χώρα,  αναφέρθηκαν εκ νέου  η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, το δικαστικό σύστημα και η δημόσια διοίκηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από τις εκλογές, είχε δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, προσθέτοντας ότι μια τέτοια λύση θα έπρεπε να είχε συμφωνηθεί πριν από είκοσι χρόνια, όταν έγινε  η χρήση της προσωρινής ονομασίας FYROM, σημειώνει η «24Vesti».

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr