Ουκρανία: 62 δολάρια την ημέρα, σε κάθε στρατιώτη που πολεμά στην Ντονμπάς




Φεβρουάριος 2, 2015.

Κίεβο.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιάτσενιουκ, υπέγραψε διάταγμα της κυβέρνησης, με το οποίο θεσπίζονται συμπληρωματικές πληρωμές στους στρατιωτικούς για την εκτέλεση αποστολών μάχης, στη ζώνη της στρατιωτικής επιχείρησης για την καταστροφή των πολιτοφυλάκων και του εξοπλισμού τους.


Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου, την Κυριακή το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να ορίσει ως γενική αμοιβή σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που συμμετέχει στις εχθροπραξίες που θα είναι διπλάσια από εκείνη που λαμβάνουν σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

«Για κάθε ημέρα διαμονής σε μάχη, που αναφέρεται στην καταπολέμηση του προβλήματος,  κάθε στρατιώτης ή αξιωματικός θα λαμβάνει 1.000 του εθνικού νομίσματος», σημειώνει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία 1$= 16,16 του εθνικού νομίσματος,συνεπώς- γράφει το ρωσικό Ίντερφαξ- οι στρατιώτες θα λαμβάνουν σχεδόν 62 δολάρια σε κάθε μάχη με τους πολιτοφύλακες.

Ξεχωριστά ορίζεται η χρηματική αμοιβή στις μάχιμες μονάδες για την επιτυχή εκτέλεση των αποστολών μάχης και την καταστροφή του στρατιωτικού εξοπλισμού των πολιτοφυλάκων των αποσχισθέντων Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Ειδικό κονδύλι προβλέπεται για κάθε καταστροφή του εχθρού, έτσι: 

Για καταστροφή μαχητικών αεροσκαφών 121 χιλιάδες του εθνικού νομίσματος,

για καταστροφή πολλαπλού συστήματος πυραύλων 60 χιλιάδες του εθνικού νομίσματος,

 για σύνηθες σύστημα πυραύλων 54 χιλιάδες εθνικού νομίσματος, 

για κάθε άρμα μάχης 48 χιλιάδες εθνικού νομίσματος, 

 για τεθωρακισμένο 42 χιλιάδες εθνικού νομίσματος,  κλπ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr