Η Αίγυπτος προτίθεται να εισαγάγει φυσικό αέριο από το Ισραήλ




Φεβρουάριος 2, 2015.

Κάιρο.

Αντιπροσωπεία της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας Noble Energy βρίσκεται στην Αίγυπτο για συνομιλίες με την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, σχετικά με την εισαγωγή ισραηλινού  φυσικού αερίου στην ενεργειακά- στερημένη, Αίγυπτο, όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο πετρελαίου.


 Το φυσικό αέριο θα προέλθει πιθανόν από την εξόρυξη στο θαλάσσιο οικόπεδο ‘Tamar’ του Ισραήλ, στο οποίο λειτουργεί η εταιρεία Noble, και η οποία έχει προσκομίσει σχέδια στην Αίγυπτο για την ανάπτυξη σταθμού υποδοχής στην Δαμιέτη (ή Νταμιέτα).

Η ισραηλινή «Delek Drilling» που είναι μία από τους εταίρους στο τομέα εξόρυξης, δήλωσε το Νοέμβριο ότι εάν  υπογραφεί μια συμφωνία προμήθειας με την Αίγυπτο,  αυτή θα μπορούσε να αρχίσει να ρέει το 2017.

Η Αίγυπτος έχει υπογράψει αρκετές συμφωνίες, τους τελευταίους μήνες για την εισαγωγή φυσικού αερίου, με σκοπό να τροφοδοτήσει τα περισσότερα σπίτια και εργοστάσιά της, αλλά οι εισαγωγές από το Ισραήλ, ήταν δυνητικά ένα ευαίσθητο θέμα, λόγω της τεταμένης ιστορίας των δύο χωρών.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr