Σκόπια: Οι Σοσιαλδημοκράτες αποφάσισαν: η «βόμβα Ζάεφ» θα εκραγεί





Φεβρουάριος 6, 2015.


Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

 Σκόπια.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της FYROM (SDSM), το βράδυ της Παρασκευής της 6ης Φεβρουαρίου 2015,  αποφασίστηκε, ομόφωνα, να στηρίξει τον πρόεδρο του κόμματος, Ζόραν Ζάεφ,  στην άμεση δημοσίευση της λεγόμενης ‘βόμβας Ζάεφ’, ένας όρος για το φερόμενο αποδεικτικό υλικό που ενοχοποιεί κατάφωρα τη  διακυβέρνηση του VMRO-DPMNE.


Η απόφαση αυτή, η οποία είχε προηγουμένως αναβληθεί από τον Ζάεφ, ήρθε μετά  τις δράσεις που πραγματοποίησε η αστυνομία των Σκοπίων, με αρκετές συλλήψεις καθώς και την ποινική δίωξη  εναντίον του Ζάεφ για «προδοσία, κατασκοπεία υπέρ (αρχικά απροσδιόριστης ) ξένης χώρας» και «απόπειρα εκτέλεσης πραξικοπήματος».

 Τα Μέσα Ενημέρωσης καθώς και κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες, επί αρκετές ημέρες,  αναφέρονταν αρχικά στις επιχειρήσεις της αστυνομίας, άρχισαν κατόπιν να κατηγορούν ανοικτά τον  Ζάεφ  για «συνεργασία με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες»,  αν και δεν ήταν σε θέση- κανένας- να προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία, απλά επεσήμαναν τη ‘σοβαρότητα’ του ‘γεγονότος’  και τόνιζαν ότι μόνο η Ελλάδα έχει κίνητρα και εξελιγμένα μέσα για να προβεί σε μια τέτοια επιρροή στις εσωτερικές υποθέσεις της FYROM.

Η δράση της αστυνομίας και οι διαδοχικές κατηγορίες από τον Νίκολα Γκρούεφσκι κατά του Ζόραν Ζάεφ, δημιούργησαν μια καχυποψία προς την κυβέρνηση των Σκοπίων,  από παράγοντες όπως η ΕΕ, η Ρωσική Ομοσπονδία και οι ΗΠΑ, όλοι τους προειδοποίησαν δημόσια ότι χρειάζεται προσοχή όσον αφορά τέτοιες σοβαρές κατηγορίες.

Ως τώρα, το μόνο που είναι γνωστό, είναι ότι ο Ζάεφ δημιούργησε μια διαδικασία για την παρουσίαση στο κοινό των φερόμενων  ενοχοποιητικών πράξεων,  μόνο εάν συλληφθεί δεν θα μπορέσει να τα παρουσιάσει, προσωπικά, στο κοινό.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr