Η Τουρκία καταδικάζει την πυρπόληση Ελληνο-Ορξόδοξου ναού στην Δυτική Ιερουσαλήμ






Φεβρουάριος 27, 2015.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τη μερική πυρπόληση της Ελληνικής Ορθόδοξης Σχολής στη Δυτική Ιερουσαλήμ, γράφει το Anadolu.


Την Πέμπτη, Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν μέρος της Ελληνικής Εκκλησίας και έγραψαν με ψεκαστήρες αντι-χριστιανικά γκράφιτι στους τοίχους της.

«Το Ισραήλ θα πρέπει να λάβει την αναγκαία προσοχή για να αποφευχθεί οποιαδήποτε εξέγερση στην περιοχή», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι η Τουρκία « αναμένει τη σύλληψη των δραστών, ώστε να προσαχθούν το συντομότερο σε δίκη», αναφέρει το πρακτορείο.

Επισημαίνει ότι οι επιθέσεις έδειξαν την προκλητική πλευρά της βίας εναντίον του Ισλάμ και του Χριστιανισμού. Οι εξτρεμιστές Ισραηλινοί Εβραίοι, αναφέρει το τούρκικο υπουργείο, συνεχίζουν να επιτίθενται στους τόπου λατρείας των μουσουλμάνων και των χριστιανών, ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για να τους σταματήσει.

Το τουρκικό υπουργείο κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αυτήν την τάση και ζητά από το Βατικανό και τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ να βοηθήσουν στην προστασία των τοπικών θρησκευτικών χώρων.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr