Σκόπια: Η πέμπτη έκρηξη των «Βομβών Ζάεφ»




«Πράκτορες του Γκρούεφσκι και όχι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες κατέγραψαν τις υποκλοπές»

Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Φεβρουάριος 27, 2015.

Σκόπια.

Ο Ζόραν Ζάεφ, ηγέτης της μείζονος αντιπολίτευσης στην FYROM, ανακοίνωσε σήμερα, στην πέμπτη συνέντευξη Τύπου, ότι έχει αποδείξεις της κυβερνητικής εισβολής στην ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας.


Αυτός απεικονίζεται, εκ των πραγμάτων, με την παρουσίαση τηλεφωνημάτων του Νίκολα Γκρούεφσκι, τα οποία δείχνουν την κυβερνητική χειραγώγηση της δικαστικής εξουσίας, στην περίπτωση ενός ακριβού έργο υποδομής, που κατεδαφίστηκε, του Fijat Canovski- ενός  Σλάβου Μουσουλμάνου επιχειρηματία και πολιτικού της αντιπολίτευσης, που αφορούσε  το, σχεδόν ολοκληρωμένο, έργο αρχιτεκτονικού συγκροτήματος επαγγελματικών διαμερισμάτων.

Στις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, ο Γκρούεφσκι,  παρουσιάζεται ως παράγοντας παρέμβασης στη δικαστική διαδικασία αποδόμησης του μισοτελειωμένου έργου του Κανόφσκι.

Ο Κανόφσκι βρίσκεται σε στενή σχέση με τον Σλάβο Μουσουλμάνο επιχειρηματία, Βέλια Ραμκόφσκι,  που κατείχε τον τελευταίο τηλεοπτικό κανάλι της αντιπολίτευσης στην FYROM, με την ονομασία A1 TV, το οποίο έκλεισε πριν από λίγα  χρόνια.

Ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις πηγές πληροφόρησης

Ο Ζάεφ, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις πηγές των πληροφοριών του, επισημαίνοντας ότι αυτά είναι από ανώνυμους μυημένους στον κλάδο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι τρομοκρατήθηκαν με την αντίθετη με τον νόμο, και αντισυνταγματική μαζική παρακολούθηση των πολιτών.

Όσον αφορά την κυβερνητική δήλωση, ότι οι καταγραφές των τηλεφωνημάτων είναι μέρος μιας εμπλοκής των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, ο Ζάεφ τόνισε  την έλλειψη αληθοφάνειας και ότι καμία ξένη υπηρεσία πληροφοριών θα μπορούσε να πραγματοποιήσει υποκλοπές χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν, μια μαζική παρακολούθηση διαφόρων πολιτών στην FYROM κατά τη διάρκεια ενός χρονικού διαστήματος που ξεκινά από το 2007.

Καταγράφονται και τηλεφωνικές κλήσεις  διπλωματικών αποστολών

Επίσης, παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν είναι λιγότερες από έξι οι εθνικές διπλωματικές αποστολές στην FYROM που υπόκεινται σε τηλεφωνική επιτήρηση από την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνον τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και επικοινωνίες μέσω του Διαδικτύου.

Η κινητή τηλεφωνία δεν αρνείται την παρακολούθηση

Ο Ζάεφ εξέφρασε την άποψη, ότι υπό το πρίσμα του ισχύοντος νομικού κανονισμού, οι φορείς εκμετάλλευσης της κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν κανένα έννομο μηχανισμό για να αρνηθούν οποιαδήποτε εντολή από την κυβέρνηση στην υποκλοπή των επικοινωνιών των πολιτών, ακόμη και αν η πράξη αυτή δεν συνοδεύεται από έγκυρη δικαστική απόφαση.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν δημοσιοποίησε το σύνολο των αρχείων των υποκλοπών «με τη μία», ο Ζάεφ απάντησε ότι  η σταδιακή παρουσίαση στο λαό ήταν ο μοναδικός τρόπος για να δείξει την έκταση της κυβερνητικής επιτήρησης, καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία για τις παράνομες δραστηριότητες.

Στις συνεντεύξεις απουσιάζει το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι

Ο Ζάεφ ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου στην έδρα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), με την υπόσχεση  στο λαό ότι θα ενημερώνει συνέχεια το ευρύτερο κοινό για τις νομικές  και ηθικές ατασθαλίες από την κυβέρνηση, επικρίνοντας την έλλειψη ενδιαφέροντος από τον κοινό τηλεοπτικό σταθμό, MRT, ώστε να συμμετάσχει στις συνεντεύξεις Τύπου που αποκαλύπτουν το σκάνδαλο των υποκλοπών, δεδομένης της πρωτοφανούς σημασίας του θέματος που παρουσιάσθηκε σήμερα, καθώς  και κατά τις προηγούμενες συνεντεύξεις Τύπου.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr