Τουρκία: Χιλιάδες συμμετείχαν σε πορεία για τον Προφήτη Μωάμεθ




Φεβρουάριος 1, 2015.

Χιλιάδες Τούρκοι συμμετείχαν  στην πορεία που είχε ως σύνθημα «Σεβασμός  στον Προφήτη- καταδικάζουμε τη βία» που οργανώθηκε το Σάββατο από μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, στην επαρχία Ερζουρούμ.


Στην πορεία συμμετείχαν  βουλευτές από το κυβερνών κόμμα  της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης – AKP,  και οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα όπως «Θυσιάζουμε τη ζωή μας για τον Προφήτη Μωάμεθ».

Ο Μουσταφά Γκουβενλί - Mustafa Güvenli, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης του Ερζουρούμ, κατά την ομιλία του δήλωσε ότι πίσω από την επίθεση στο γαλλικό περιοδικό «Charlie Hebdo», στις 7 Ιανουαρίου, όπου δολοφονήθηκαν 12 άνθρωποι,  βρίσκεται το Ισραήλ.

Επεσήμανε ότι η απεικόνιση  στο εξώφυλλο του εβδομαδιαίου εντύπου του Προφήτη Μωάμεθ θεωρείται βέβηλη από τους Μουσουλμάνους και τόνισε ότι «ο Προφήτης είναι η τιμή μας».

Ο βουλευτής του AKP, Cengiz Yavilioglu, δήλωσε , επίσης, ότι όλος ο κόσμος πρέπει να επιδιώξει την ειρήνη μαζί, χωρίς να κάνει καμία διάκριση σε Ανατολή και Δύση.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr