Ουκρανία: Η NSA προειδοποιεί για ενδεχόμενη επίθεση αυτονομιστών στη Μαριούπολη




Φεβρουάριος 27, 2015.

Ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών- NSA, James R. Clapper, πιστεύει ότι οι Ρωσόφιλοι αντάρτες θα επιτεθούν στη Μαριούπολη.


Αυτό δήλωσε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘ukrinform’, που επικαλείται την Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τον Klepper, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιδιώκει να καταλάβει όχι ολόκληρο το έδαφος της Ουκρανίας, αλλά μόνο το μέρος που χρειάζεται για να δημιουργήσει έναν διάδρομο στο έδαφος προς την Κριμαία.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο περιοχές στην ανατολική Ουκρανία για «στεγνή γέφυρα εδάφους στην Κριμαία» καθώς και μέσω του λιμανιού της Μαριούπολης.

Η έναρξη της επίθεσης κατά της Μαριούπολης, όπως ανέφερε ο Κλέπερ, αναμένεται την άνοιξη.

«Δεν πιστεύουμε ότι  η επίθεση κατά της Μαριούπολης θα γίνει άμεσα. Κατά τη γνώμη μου αυτοί ( οι αυτονομιστές) θα περιμένουν μέχρι την άνοιξη, πριν εξαπολύσουν επίθεση», είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr