Η Σερβία προαναγγέλλει 15 χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα





Μάρτιος 5, 2015.

Βελιγράδι.

Η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κόρι Ουντόβισκι, δήλωσε σήμερα ότι κατά πάσα πιθανότητα από τον Απρίλιο θα εγκριθεί ένα πρόγραμμα για τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, και σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, κατά τη διάρκεια του 2015, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι από 7 έως 15 χιλιάδες εργαζομένους.


Η Ουντόβισκι προέβη στη δήλωση αυτή στο Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Κοπάονικ και διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα αυτό  εκπονείται σε συνεργαρσία με την Παγκόσμια Τράπεζα για να προσδιορισθεί με ακρίβεια πόσο πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στον κλάδο αυτόν.

«Αναφέρθηκε ότι οι απολύσεις θα είναι μεταξύ των 7000 και 15000  και αυτό είναι ένα μεγάλο εύρος» τόνισε σημειώνοντας ότι ο στόχος δεν είναι μόνο να μειωθεί το κόστος του δημόσιου τομέα, αλλά να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον κλάδο αυτόν για έχει καλύτερες υπηρεσίες ο πολίτης.

Στο μεταξύ, η αξιωματική αντιπολίτευση στη Σερβία, σε σχετική αναφορά της σημειώνει ότι με τα μέτρα που κάθε λίγο ανακοινώνονται από την κυβέρνηση, απλά καθυστερεί χρονικά η χρεοκοπία στη χώρα, όπως σημειώνει το πρακτορείο Tanjug.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr