ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- Η χρήση του όρου κατά τον 20ο αιώνα στην Ελλάδα






Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Μάρτιος 4, 2015.

Σκόπια.

Η Ψευδο-αρχαιολογία, η Ψευδο-ιστορικό- αρχαιολογία, καθώς και οι πολύ δημοφιλείς «αστικές ιστορίες», που διατείνονται ότι η επίσημη Αθήνα: Έλληνες πολιτικοί, κοινωνικοί επιστήμονες, αρχαιολόγοι, γεωγράφοι, ιστορικοί κλπ δεν προτιμούσαν να αναφέρουν το «Μακεδονία» και τον όρο «Μακεδονικός», πριν από το 1988, καταρρίπτεται από το βίντεο που ακολουθεί.


Σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτού του Ψευδο-ιστοριογραφικού μοντέλου, η ‘Μακεδονία’ έγινε ένας απαγορευμένος όρος πριν από το 1988, όταν λόγω του χώρου της, της ιστορίας και του πολιτισμού της, προέκυπτε μια εντελώς διαφορετική εικόνα, σχετικά με τα αποτελέσματα μελετών σε ανθρώπους μέσα από μια ποικιλία των κοινωνικών επιστημών.

Σύμφωνα με το μύθο που κυκλοφορεί στην FYROM  (στον απόηχο μιας ψυχεδελικής παράνοιας), οι Έλληνες απέφευγαν τη χρήση του όρου αυτού,  με τη λογική να μην προσβάλουν, επιπλέον, τα πρώην γιουγκοσλαβικά έθνη και την υπόστασή τους κατά τη εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Ωστόσο, το παρακάτω βίντεο αποτελεί απόδειξη ότι οι όροι «Μακεδονία, Μακεδονικός και Μακεδόνες» χρησιμοποιούνταν σε όλη την ελληνική ιστορία (στην περίπτωση αυτή, στον ελληνικό πολιτισμό του 20ου αιώνα).


Η αφήγηση του βίντεο είναι στη σερβική γλώσσα




--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr