Η Σερβική Αστυνομία συνέλαβε 300 μετανάστες από το Κοσσυφοπέδιο




Μάρτιος 2, 2015.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας, ανακοίνωσε ότι 290 άτομα, κυρίως Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο, συνελήφθησαν τις τελευταίες 48 ώρες, καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν παράνομα τη νότια σερβική επαρχία.


Τις συλλήψεις επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βελιγράδι.

«Έχουμε 256 περιπτώσεις που αφορούν 15 ποινικά αδικήματα για άτομα που ύποπτα για λαθρεμπόριο ανθρώπων και κατασχέθηκαν 15 οχήματα», δήλωσε ο Στεφάνοβιτς.

Όπως ανέφερε θα είχε σήμερα συναντήσεις στο Βελιγράδι με αντιπροσώπους της γερμανικής αστυνομίας για να συζητήσεις τρόπους να σταματήσουν « τη λαθρομετανάστευση και των ψευδών αιτούντων άσυλο».

Η Γερμανία άρχισε να απελαύνει Κοσοβάρους που έφθασαν τον περασμένο μήνα στη Γερμανία. Η πρώτη πτήση από τη Γερμανία,  με παράνομους μετανάστες έφθασε στην Πρίστινα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr