Ρωσία: Η 70η επέτειος κατά του ναζισμού




Μάρτιος 28, 2015.

Οι χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών- ΚΑΚ, κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει τις προσπάθειες εξύμνησης του ναζισμού.


Αυτό αναφέρεται  στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως σημειώνει το Tass.

Η αναφορά έγινε με αφορμή την 70η επέτειο της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο με πρωτοβουλία της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, ενώ συντάχθηκαν μαζί τους, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν.

«Οι αντιπροσωπείες των χωρών μας απέτισαν φόρο τιμής σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών του φασισμού, βασανίστηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε θαλάμους βασανιστηρίων, στο Ολοκαύτωμα, και ζητούν  να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων στη μάχη ενάντια στο ναζισμό», αναφέρει το έγγραφο. Από την άποψη αυτή, η δήλωση στιγμάτισε την κυνική προσπάθεια να θαφθούν τα μαθήματα του πολέμου, με μια διαστρεβλωμένη ηθική και νομική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων  και την αποκατάσταση των Ναζιστών εγκληματιών πολέμου και τους συνεργάτες τους».

«Έγινε έκκληση προς τι διεθνή κοινότητα να αντιταχθεί σθεναρά στις προσπάθειες εξύμνησης του ναζιστικού κινήματος,  και ανάνηψη της φασιστικής ιδεολογίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη δήλωση επισημαίνεται η συνεχιζόμενη σημασία της Μεγάλης Νίκης για τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, την αποφασιστικότητά τους να υπερασπισθούν την αλήθεια για τον πόλεμο και τα θύματά του, τη συμβολή του σοβιετικού λαού στην ήττα του ναζισμού, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr