Η Γαλλία και η Ελβετία ακολουθούν την Αυστρία με ‘νομοσχέδια για το Ισλάμ’




Μουσουλμάνοι διαμαρτύρονται μπροστά από το Κοινοβούλιο της Βιέννης για το αστριακό νομοσχέδιο

Μάρτιος 1, 2015.

Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών από τους Ισλαμικούς Κύκλους καθώς και από τον πρόεδρο της Τουρκίας, για το  νομοσχέδιο για το Ισλάμ στην Αυστρία, το παράδειγμα της προστρέχουν να ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θέτοντας περιορισμούς στις δραστηριότητες  των μουσουλμάνων.


Προς το παρόν, δύο χώρες, η Γαλλία και η Ελβετία είναι πιθανόν να λάβουν παρόμοια μέτρα για την πρόληψη του εξισλαμισμού των χωρών τους.

 Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, που επιβάλλει περιορισμούς  στους Μουσουλμάνους στην Αυστρία, η Γαλλία αποκάλυψε ένα σχέδιο για τη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας, που συμπεριλαμβάνει την κατάρτιση των ιμάμηδων και τη χρηματοδότηση των τζαμιών.

Για το ζήτημα αυτό, η τουρκική εφημερίδα ‘Σαμπάχ’ τονίζει ότι «τέτοιες κινήσεις προφανώς θα τροφοδοτήσουν τις διακρίσεις και τη μισαλλοδοξία που επικρατεί  στις ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας τη μουσουλμανική κοινότητα στην Ευρώπη, πιο ευάλωτη από ποτέ».

Εν τω μεταξύ ο Γάλλος πρωθυπουργός Mauel Valls έθεσε  παρόμοιο θέμα με την Αυστρία, για την απαγόρευση της χρηματοδότησης από το εξωτερικό των ισλαμικών οργανώσεων, λέγοντας ότι η Γαλλία ‘επιδιώκει να δημιουργήσει ένα μοντέλο του Ισλάμ που θα είναι πλήρως ενσωματωμένο και συμβατό με τις αξίες της Δημοκρατίας’.

Εκτός από τη Γαλλία και η Ελβετία, μία από τις πιο ανεκτικές χώρες της Ευρώπης, άρχισε να αντιδρά στον εξισλαμισμό της κοινωνίας της.

Γράφει η Σαμπάχ «Η Ελβετία άρχισε να πάσχει από αυξανόμενα αντι-μουσουλμανικά αισθήματα, ίσως λόγω της μεγάλης μετανάστευσης προς τη χώρα από μουσουλμανικά κράτη, ωστόσο έγιναν εμφανή αυτά τα αισθήματα μετά τις δολοφονίες (από φανατικούς ισλαμιστές) στο Charlie Hebdo».

Το φαινόμενο κατά του Ισλάμ προσελκύει ολοένα και αυξανόμενο αριθμό υποστηρικτών.
Οι πορείες διαμαρτυρομένων πολιτών κατά του Ισλάμ,  είτε από τους «Πατριώτες Ευρωπαίοι Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης» γνωστό ως κίνημα PEGIDA, είτε από τη «Διακοπή Εξισλαμισμού της Ευρώπης», γνωστό ως SIOE,  έχουν μεγαλώσει με την υποστήριξη απογοητευμένων Ευρωπαίων, οι οποίοι αντιτίθενται στον ‘εξισλαμισμό’ της χώρας τους.

Έτσι, κινήματα ισλαμοφοβίας έχουν κερδίσει την έλξη των πολιτών και αυτό γίνεται σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Αλλά πέρα από τις χώρες αυτές παρουσιάζονται συναφή κινήματα,  που μιμούνται αυτά της βόρειας Ευρώπης και αρχίζουν να δραστηριοποιούνται σε όλη την Ευρώπη.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr